Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine nr. 7 is verschenen

Het nieuwste nummer van Zorgvisie magazine is uit. In deze editie onder andere een interview met NWO-voorman Marcel Levi, de resultaten van een door Zorgvisie ingediend WOB-verzoek, en artikelen over de hervormingstafel voor de jeugdzorg, zzp’ers ‘in de ploeg houden’ en de hervormingstafel van de jeugdzorg.
Cover 660x440
Coverfoto: Paul Tolenaar

Het coverinterview is met Marcel Levi, internist, oud-bestuursvoorzitter en voorzitter van de NWO. Hij blijft gepassioneerd over de gezondheidszorg. Volgens hem kunnen er in de zorg nog ‘wel honderd dingen’ beter.

Zorgvisie heeft na een WOB-verzoek onderzocht in hoeverre VWS en IGJ op de hoogte waren van de financiële problemen bij de MC-ziekenhuizen voorafgaand aan het faillissement en hoe zij daarop acteerden. Conclusie: de marktpartijen faalden bij het  faillissement van de ziekenhuizen, VWS had geen plan B.

Verder een artikel over de hervormingstafel waaraan rijk, gemeenten, zorgaanbieders en cliënten voor het eind van het jaar een plan van aanpak voor de jeugdzorg willen smeden. En artikelen over de discussie tussen de ziekenhuizen en de zelfstandige klinieken, de nieuwe bekostiging voor de wijkverpleging en de geleerde lessen voor de vvt van de coronapandemie.

Klik hier voor de volledige inhoud van Zorgvisie magazine nr. 7.

Bent u Zorgvisie-abonnee? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement. Zorgvisie compleet-abonnees ontvangen de papieren versie van Zorgvisie magazine vanaf vrijdag 19 november per post.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.