Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine nr. 8 is verschenen

De voorzitter van de Nederlandse ggz, Jacobine Geel, siert het cover. In een interview vertelt zij over de noodzaak de geestelijke gezondheidszorg te herordenen. Verder in dit nummer het initiatief van KLM en Actiz om cabinepersoneel te interesseren voor een baan in de ouderenzorg, de crisis binnen de crisisopvang en de moeizame weg naar een duurzame en gezonde voedingsketen.
Cover Zvm08 660x440

Inhoud Zorgvisie magazine nr. 8, 2020

INTERVIEW
Jacobine Geel
De uitstroom moet sneller, de doorstroom moet beter en de instroom in de ggz moet worden gedempt. Daarvoor is het nodig de geestelijke gezondheidszorg snel te herordenen, zegt de voorzitter van de Nederlandse ggz.

PROJECT
Carrièreswitch
KLM en ActiZ bieden voormalig cabinepersoneel de kans in de ouderenzorg aan de slag te gaan. De zij-instromers zijn enthousiast.

FINANCIËN
Toekomst geborgd
BuurtzorgT heeft via het Steward Ownership-model zijn eigendomsaandelen tijdelijk verkocht. Het gaat de investeerder niet om de winst.

INTERVIEW
‘Het roer moet om’
Op initiatief van Bert van der Hoek, voorzitter van het Trimbos-instituut, gaan ggz-partijen aan de slag met stevige hervormingen.

Bent u Zorgvisie-abonnee? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement. Zorgvisie compleet-abonnees ontvangen de papieren versie van Zorgvisie magazine vanaf vrijdag 20 november per post.

PREVENTIE
Gezonde voeding
In de zorg moet een duurzame en gezonde voedingsketen komen, vinden VWS en de Stichting Eten+Welzijn. De praktijk leert dat dat niet simpel is, ook al zijn er diverse initiatieven.

ONDERZOEK
Een kluwen ontrafelt
Hoe dragen welke factoren bij aan het welslagen van samenwerking? Voor zijn promotieonderzoek volgde René Bot vijf samenwerkingsprojecten in de Rotterdamse Wmo-praktijk.

JEUGDZORG
Budgetdiscussie
Door de uniforme tarieven lijden vooral de grote, gespecialiseerde zorgaanbieders verlies. Ook de regeldruk doet geen goed. Gepleit wordt dan ook voor versimpeling van de regels.

LEVENSEINDE
Moeilijk gesprek
Cultuurverschillen vragen speciale gespreksvaardigheden van artsen om patiënten met een migratieachtergrond goede terminale zorg te geven.

WETGEVING
Crisisopvang in nood
Gedwongen zorg voor mensen met psychogeriatrie of een verstandelijke handicap valt onder de Wet zorg en dwang. Maar wie vangt hen bij een crisis op? De ggz, ouderen- of gehandicaptenzorg?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.