Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, september 2017

De Focus in magazine nr. 9 gaat over vastgoed. Voor sommige bestuurders een blok aan het been, anderen vinden er creatieve oplossingen voor. Het coverartikel is een interview met Hans Feenstra de bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis. Hij vertelt over de regionale samenwerking in het noorden, met zowel collega-ziekenhuizen als met huisartsen.
Cover-ZVM009-2017_450.jpg

COVERARTIKEL

Heilig geloof in samenwerking
Bestuursvoorzitter Hans Feenstra van het Martini Ziekenhuis zet vol in op samenwerking, zowel met collega-ziekenhuizen als met de huisartsen. ‘Samenwerking in de regio is een noodzaak voor ons.’

Dashboard voor patiënt
In Zuid-Holland Noord wordt een enorme database met patiëntgegevens aangeboord om voor chronische patiënten inzichtelijk te maken welke risico’s zij lopen. ‘Wat kunt en wilt u eraan doen?’

Een nieuwe rol
Er is te weinig oog voor de waarde van verpleegkundigen op de werkvloer, constateren hoogleraar Marieke Schuurmans en bestuurder Anita Wydoodt. Tijd voor verpleegkundig leiderschap van hbo-v’ers.

Orde in de chaos
Casemanagement dementie wordt volgens vele verschillende modellen uitgevoerd die niet altijd aan de Zorgstandaard Dementie voldoen. Robbert Huijsman probeert het casemanagement weer in het gelid te krijgen.

De concurrentiemythe
Analyse van Prismant legt een relatie tussen de relatieve hoogte van de ziekenhuistarieven met verschillende kenmerken. De uitkomsten roepen vragen op over de effectiviteit van marktwerking.

Ook Zorgvisie magazine lezen? Neem een abonnement

FOCUS VASTGOED

Nieuwbouwlasten
Sommige ziekenhuizen gaan jaren gebukt onder de kosten van nieuwbouw, maar dat hoeft niet.

Win-win-winconcept
Voor ouderen, vvt-sector én financiers een aantrekkelijke optie: het woningaanbod van Syntrus Achmea en FAME.

Geen uitweg
De juridische mogelijkheden om de druk van kapitaallasten te verlichten lijken uitgeput.

Efficiënt ruimtegebruik
Waar ziekenhuisafdelingen huur betalen voor hun vloeroppervlak komen de aanvragen voor uitbreiding tot stilstand.

Heeft u een Zorgvisie professional abonnement? Lees het magazine hier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.