Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisies Top-10 best gelezen artikelen 2017

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
Met het nieuwe jaar voor de boeg blikt Zorgvisie terug. Welke artikelen zijn het afgelopen jaar het best gelezen? Het personeelstekort staat in alle sectoren bij bestuurders hoog op de agenda. En verder? Lees hieronder de meest gelezen artikelen van 2017.
prijsfotolia400.jpg

1. Buurtzorg overweegt cliëntenstops in wijkverpleging

Buurtzorg Nederland gaat cliëntenstops instellen als zorgverzekeraars niet de rekening betalen voor extra zorg. In 2016 kreeg Buurtzorg 10 miljoen euro aan zorg niet uitbetaald.
Lees hier verder.

2. Buurtzorg lijdt 4,7 miljoen euro verlies

Buurtzorg Nederland heeft een verlies van 4,7 miljoen euro geleden in 2016 doordat verzekeraars miljoenen euro’s aan wijkverpleging niet uitbetaalden.
Lees hier verder.

3. Zilveren Kruis snijdt in minimapolissen

Zilveren Kruis wil af van de onrendabele minimapolissen die gemeenten aanbieden. Een twintigtal gemeenten heeft brieven gestuurd als ‘bestuurlijk signaal’ naar de ministeries van VWS en Sociale Zaken.
Lees hier verder.

4. De Jonge: buikpijn van personeelstekort in de zorg

Minister De Jonge heeft buikpijn van de personeelstekorten in de zorg. Volgens hem is er een brede aanpak nodig om de personeelstekorten terug te dringen.
Lees hier verder.

5. Feenstra: ‘Afscheid nemen van marktdenken’

Het is tijd om een punt te zetten achter marktwerking in de zorg en zorgverzekeraars op te doeken. Regionale samenwerking levert veel meer op, aldus Hans Feenstra, bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis in Groningen.
Lees hier verder.

6. Akkoord bereikt over cao gehandicaptenzorg

Medewerkers in de gehandicaptenzorg krijgen de komende jaren op drie momenten een structurele loonsverhoging. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over de onregelmatigheidstoeslag die sommige medewerkers nog tegoed hebben van eerdere jaren.
Lees hier verder.

7. Positieve gezondheid: 25 procent minder verwijzingen naar tweede lijn

Een Limburgse huisartsenpraktijk die met het positieve-gezondheidsconcept werkt, heeft in drie jaar tijd een kwart minder patiënten doorverwezen naar de tweedelijn. Deze daling is opmerkelijk aangezien het aantal verwijzingen op landelijk niveau in dezelfde periode met 4 procent steeg.
Lees hier verder.

8. Medisch specialist valt definitief buiten de WNT

Medisch specialisten vallen definitief buiten de reikwijdte van de Wet normering topinkomens. Loondienst wordt zo aantrekkelijker voor specialisten.
Lees hier verder.

9. RVS: ‘Evidence-based goede zorg is een illusie’

Volgens de RVS is veel van wat waardevol is in de persoonlijke relatie tussen cliënt en zorgverlener niet met bestaande onderzoeksmethoden en indicatoren te vatten. De raad wil vanuit een ander perspectief de discussie aangaan over een nieuw fundament voor goede zorg.
Lees hier verder.

10. ‘Ik kreeg applaus toen ik zelfsturing stopte’

Vincent Maas vertelt openhartig over de periode dat hij als interim-bestuursvoorzitter aan het roer stond bij Laurens. Hij had de schone taak om de ouderenorganisatie financieel gezond te maken.
Lees hier verder.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.