Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgwerknemers moeten vier maanden langer doorwerken

Werknemers in de zorg moeten gemiddeld vier maanden langer doorwerken voor hetzelfde pensioen. Nieuwe werknemers in de sector moeten zeven maanden langer doorwerken. Het bestuur van het pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft namelijk besloten de opbouw van het pensioen in 2011 tijdelijk te verlagen.
Zorgwerknemers moeten vier maanden langer doorwerken

Dat betekent dat mensen langer moeten doorsparen om aan dezelfde uitkering te komen. Vooralsnog geldt de verlaging voor één jaar en alleen wanneer hij wordt verlengd, betekent het dat mensen echt maanden langer moeten doorwerken.

Toekomst

Het bestuur van het pensioenfonds neemt hiermee een voorschot op de uitkomst van de discussie over verhoging van de pensioenleeftijd. In het pensioenakkoord dat werkgevers en vakbeweging dit voorjaar hebben gesloten, is afgesproken dat mensen in 2022 tot hun 66e moeten werken. Het kabinet moet nog een besluit nemen.

Dekkingsgraad

Het pensioenfonds verhoogt de premie in 2011 met 0,3 procent tot 23,4 procent van de pensioengrondslag. Zo blijft de premie kostendekkend. De pensioenuitkering gaat volgend jaar niet omhoog. De dekkingsgraad van het fonds is nog altijd lager dan de vereiste 105 procent en daarom kan de uitkering niet omhoog. Het pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft 2,3 miljoen deelnemers. Het beheert een vermogen van ruim 98 miljard euro. De dekkingsgraad lag eind oktober op 101 procent. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Zorgwerknemers betalen meer pensioenpremie

Pensioenfonds Zorg & Welzijn uit gevarenzone

Zorg en Welzijn bevriest pensioenen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Een aantal jaren geleden heb ik een Debat meegemaakt over de Pensioenfondsen. Marktwerking in NL was het antwoord ; Neen. Waarom kunnen medewerkers in de Zorg Zelf hun Pensioen kiezen, antwoord; Neen.Mijn Liberale gedachte is : Laat het Individu zelf Kiezen. Het is haar/zijn verantwoordelijkheid ! Als je als Politiek niet kiest voor het Individu ; moet je toch kiezen voor de Jaren 40/50 ; het Socialisme & Communisme .
    Het lijkt me een Debat waard !!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.