Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgzame architectuur: Hetzelfde, maar dan anders

Architecten moeten ook voor mensen met meervoudig complexe handicaps aantrekkelijke woonruimtes kunnen maken, vindt het College bouw Zorginstellingen. Het college stelde daarop in 2005 een prijsvraag open. Deze week presenteerde het college de beste inzendingen daarvan in het boek ‘Zorgzame architectuur: Hetzelfde, maar dan anders’.

Wiegerinck Architecten heeft de prijsvraag gewonnen met het ontwerp SnoezelThuis. De jury vond het winnende ontwerp compleet, stimulerend en doeltreffend. De jury kon kiezen uit 35 inzendingen.

Het boek ‘Zorgzame architectuur: Hetzelfde, maar dan anders’ gaat in op de specifieke problemen bij het bouwen voor een doelgroep als de meervoudig complex gehandicapten. De voorzitter van het college, Rob Scheerder, overhandigde afgelopen week het boek aan voorzitter Hans Ouwerkerk van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. (Hanneke Bruggeman)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.