Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zweeds concern neemt producent washandjes over

Het Zweedse miljoenenbedrijf SCA Hygiene Products heeft een meerderheidsbelang in het voormalige 2CARE4 in Assen verkregen. In Nederland is SCA vooral bekend door de merken Edet, Libresse, Tork, Tempo en Tena. 2CARE4 is gespecialiseerd in de productie van geïmpregneerde washandjes.
Zweeds concern neemt producent washandjes over

De washandjes worden met name in de zorg gebruikt voor het wassen van cliënten, het zogeheten ‘Verzorgend Wassen’. De geïmpregneerde washandjes maken het voor de zorgverlener mogelijk de cliënten op een comfortabele en hygiënische manier te wassen. André Voogsgeerd, vicepresident regio Central van SCA: ‘Verzorgend Wassen is een belangrijke innovatie. De traditionele manier van wassen met water en zeep wordt hierbij vervangen door kant-en-klare geïmpregneerde washandjes. Een nieuw wasproces dat zich in de praktijk bewezen heeft en voordelen met zich meebrengt voor zowel de cliënt, de zorgverlener én de zorginstelling.’


Verzorgend Wassen

Inmiddels is bij meer dan 70 instellingen met meer dan 8.000 cliënten onderzoek gedaan naar de meerwaarde van Verzorgend Wassen. In samenwerking met koepelorganisatie ActiZ en onafhankelijk onderzoeksbureau LOCOmotion heeft ook het ministerie van VWS en SZW onderzoek gedaan naar de impact op de zorgsector, de beleving van de cliënt en de arbeidskwaliteit van zorgverleners. Uit de resultaten blijkt dat Verzorgend Wassen voor een verbetering van de huidconditie van de cliënt zorgt en het wasproces voor hen minder vermoeiend en stressvol maakt. Daarnaast wordt de fysieke belasting bij zorgverleners met 25 procent verlaagd en verkort het de wasbeurt met gemiddeld 8 tot 10 minuten.

Fabriek in Assen

SCA Hygiene is eveneens een joint venture aangegaan met Alescon, een Sociaal Werkbedrijf dat zich specialiseert in de productie van geïmpregneerde washandjes. Om dit te vieren werd door wethouder Henk Matthijsse van Economische Zaken het officiële startsein gegeven tijdens de opening op 14 oktober in de fabriek in Assen. Bij de fabriek werken nu in totaal 21 mensen, waarvan 17 met een arbeidshandicap.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.