Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

112 App voor eerste hulp bij noodsituaties

Mark van Dorresteijn
De app SOS ALARM -> 112 waarschuwt en informeert professionele en vrijwillige hulpverleners die in de buurt van een calamiteit aanwezig zijn. Zo kunnen zij eerste hulp verlenen tot politie, brandweer of ambulance arriveren. De app is een initiatief van de Stichting Landelijke SOS ALARM Hulpdienst.
112 App voor eerste hulp bij noodsituaties

De app geeft iedereen met een smartphone via GPS en de technische applicatie data2voice de mogelijkheid om 112 niet alleen telefonisch, maar ook digitaal te alarmeren en informatie te delen. Bij de melding is informatie zoals locatie en de aard van de situatie direct beschikbaar voor de 112 meldkamercentrale. Hierdoor wordt de intake en daarmee ook de aanrijtijd van de officiële hulpdiensten zoals Politie, Brandweer en Ambulance en de cruciale wachttijden voor de slachtoffers verkort.

Hulpverleners in de buurt

De app (Android / iOS ) informeert tevens geregistreerde SOS ALARM hulpverleners in de buurt van de noodsituatie, zodat eerste hulp direct kan starten tijdens de aanrijtijden, tot de officiële hulpdiensten arriveren. Door het gebruik van deze app is eerste hulpverlening efficiënt en zo snel mogelijk te organiseren. De hulpverleners worden via de 112 App op persoonlijke titel gealarmeerd en geïnformeerd als ze in de buurt zijn van een 112 noodsituatie. Zij kunnen dan aangeven of ze in de gelegenheid zijn om te helpen. Dit wordt via de app indien gewenst via – SOS ALARM Locatie Hulp – direct doorgegeven aan de 112 meldkamers. Momenteel zijn er meer dan 32.000 geregistreerde hulpverleners, de ambitie is om eind 2015  meer dan 100.000 hulpverleners geregistreerd te hebben.

Andere diensten

De 112 App is naast een alarmerings-app ook een platform voor de belangrijkste alarmering-apps in Nederland, voor zowel burgers als hulpverleners. Een voorbeeld hiervan is Persoon Vermist waarbij mensen een SOS ALARM bericht ontvangen of kunnen verzenden als iemand in hun eigen buurt vermist is.
Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.