Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

’14 miljoen Amerikanen verliezen zorgverzekering’

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De vervanging van Obamacare door een nieuwe zorgwet van de Republikeinse regering kost volgend jaar minimaal 14 miljoen Amerikanen hun zorgverzekering. Na wijzigingen in Medicaid zal de groep mensen die hun zorgverzekering kwijtraakt in 2026 tot 24 miljoen zijn opgelopen.
Portemonee.leeg.fotolia.jpg
Foto: fotolia

Dat is de conclusie van het rapport van een onafhankelijke commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, het Congressional  Budget Office, dat maandag is gepresenteerd.

Gehalveerd
In totaal zullen dan 52 miljoen Amerikanen onverzekerd zijn onder de nieuwe zorgwet van de regering Trump. Onder Obama kregen 20 miljoen Amerikanen de afgelopen acht jaar voor het eerst een verzekering voor zorgkosten. Velen van hen zullen deze weer verliezen onder de nieuwe wet van de regering-Trump. Als Obamacare onveranderd zou blijven, zijn in 2026 28 miljoen Amerikanen onverzekerd.

Bezuiniging
Aanpassingen in de Affordable Care Act levert de Amerikaanse schatkist wel 337 miljard dollar extra op, zo becijferde het CBO. Paul Ryan, de leider van de Republikeinen in het Huis, prees daarom de nieuwe wet. Hij zegt dat de Amerikanen onder de nieuwe wet van Trump ‘veel meer keuzemogelijkheden, tegen minder kosten’ krijgen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.