Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Top tien rijkste zorgverzekeraars

Welke zorgverzekeraar heeft het meest opgepot in 2012? Dat waren Achmea en CZ. DSW houdt verhoudingsgewijs het meeste geld op de plank.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Top tien rijkste zorgverzekeraars

Zorgverzekeraar Achmea had een solvabiliteit van 3,2 miljard euro. Ten opzichte van de vereiste solvabiliteit van 1,4 miljard is dit een solvabiliteit van 228 procent. CZ had een solvabiliteit van 2 miljard, terwijl 0,84 miljard vereist was. In totaal een solvabiliteit van 240 procent. Hierna volgen VGZ en Menzis. Procentueel gezien had verzekeraar DSW/Stad Holland de hoogste solvabiliteit met 274 procent, de laagste solvabiliteit had Coöperatie VGZ met 160 procent. In totaal lag er tussen de 4,2 en 4,4 miljard euro aan extra geld op de plank.

Kamervragen

De gegevens zijn afkomstig van de DNB en gaan over het jaar

9
156

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

9 REACTIES

  1. De overheid heeft 2 monsters gecreeerd en die krijgen ze niet meer onder controle. De minister heeft bij herhaling laten weten dat dat ze geen kennis wenst te hebben van de misstanden, laat staan dat ze de kiezer gaat beschermen, fijn zo’n VVD. M.i.enige oplossing: staatverzekering en afschaffen die zorgversjacheraars (zo ook een groot deel van onze staatschuld)_
    We hebben er niets aan en het vreet geld

  2. Lees alle reacties
  3. Of je nu door de een of door de ander bestolen wordt maakt dus geen zier uit. De premies moeten omhoog hoor je elke keer weer. Ook het eigen risico moet elk jaar aangepast worden, terwijl de verzekeraars dus miljarden op de plank hebben liggen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.