Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

164 miljoen euro voor nieuwe stimuleringsregeling Wonen en Zorg

Tea Keijl
De kaalslag in het zorglandschap door het sluiten van de verzorgingshuizen, wordt steeds vaker opgevuld door vernieuwende initiatieven die wonen en zorg combineren. Om de financiering daarvan vlotter te laten verlopen is er een nieuwe stimuleringsregeling Wonen en Zorg. De ministeries van BZK en VWS staan gezamenlijk garant voor ruim 164 miljoen euro.
Istock 000026711975large.jpg

Nieuwe initiatieven van bijvoorbeeld bewonersinitiatieven en

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Ik ondersteun spontaan iedere vorm van stimulatie …

   zij het financieel, organisatorisch of door uitwisseling van ervaringen. Stichtingen zoals de SOJ van Amanda Schiltmans opgezet, krijgen echter meteen de volle laag met een zak vol regeltjes in allerlei disciplines, waarbinnen te weinig of nog helemaal niets wordt gecoördineerd en … waarschijnlijk is juist dàt de pragmatische meerwaarde van een ontwikkeling juist buiten de vastgetreden paden. Haar uitgangspunt is primair het terughalen van jonge mensen die bij voorbeeld elders gestudeerd hebben en dan in de grote steden blijven, om te verhinderen dat de waardevolle dorpen leeglopen en de senioren aan hun lot worden overgelaten. Ouderen zijn er in dit concept voor de jongeren en omgekeerd.

   ‘Statiegeld op Jeugd’ is een frisse holistische en pragmatische denkwijze, die zich echt onderscheidt van de tunnelvisies uit de bouwwereld (70.000 gezinswoningen per jaar), de zorgwereld (meer oog voor zelfredzaamheid) en van alle al bestaande politieke en bestuurlijke (on-overzichtelijke) concepten en misschien is hier een nationale kennisbank opgericht, waaraan de doelgroepen zèlf, als mondige senioren en woningzoekende jonge starters, kunnen deelnemen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.