Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

17 Miljoen besparen op forensische zorg

Redacteur Zorg+Welzijn
GGZ Nederland en het ministerie van Veiligheid en Justitie hebben een akkoord bereikt over een besparing van 17 miljoen euro op de forensiche zorg.
17 Miljoen besparen op forensische zorg

Ook is afgesproken dat vanaf 2014 prestatiebekostiging wordt ingevoerd, zoals dat in de reguliere geestelijke gezondheidszorg al praktijk is. Volgens het ministerie van Justitie, dat verantwoordelijk is voor de forensichse zorg voor delinquenten die op last van de rechter geestelijke gezondheidszorg nodig hebben, zal met prestatiebekostiging de doelmatigheid toenemen en is de overheid op termijn goedkoper uit.

Bezuinigen

De uitkomst van de onderhandelingen tussen GGZ Nederland en het ministerie van Veiligheid en justitie is dat op het budget voor de forensische zorg volgend jaar 17 miljoen wordt bezuinigd. Het totale bedrag voor forensische zorg komt daardoor uit op 683 miljoen euro.

Akkoord

Het ministerie van Veiligheid en Justitie en de brancheorganisatie voor geestelijke gezondheidszorg GGZ Nederland hebben daarover maandag een akkoord bereikt, zo liet het departement weten. (Zorgvisie – Carolien Stam / foto: ANP Lex van Lieshout)

Lees meer

NZa geeft zorginkoop forensische ggz groene licht

2 REACTIES

  1. Het akkoord over de forensische zorg gesloten door het Ministerie van V&J en GGZ Nederland is een eerste stap op weg naar meer synergie tussen FZ en GGZ. Een broodnodige stap weliswaar waarbij echter en helaas nog steeds focus op bekostiging in plaats van cliënt ligt. Hoe dat anders kan? Door de cliënt/gedetineerde te voorzien van een terugkeerplan waarin de belangrijkste aspecten voor een succesvolle resocialisatie zijn geborgd. Waarbij oog is voor de individuele cliënt en men niet meer van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Het akkoord is een goede eerste stap om echte synergie mogelijk te maken. Want daar wordt uiteindelijke iedereen beter van!

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.