Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

20 miljoen verlies dreigt voor Erasmus MC

Het Erasmus MC sluit het boekjaar 2013 mogelijk af met een verlies van 20 miljoen euro. Het is het vierde achtereenvolgende jaar dat Erasmus MC zou afsluiten met verlies, dat meldt RTV Rijnmond.
20 miljoen verlies dreigt voor Erasmus MC

Volgens het Rotterdamse ziekenhuis is de tegenvaller te wijten aan incidentele projecten. Eén van die projecten is de vernieuwde apotheek. De aanloopkosten waren zo ingrijpend voor het Erasmus MC, dat andere partners ook nog in het project zullen stappen.

Verlies

Om het verlies op te vangen is een vacaturestop ingesteld. Daardoor worden mogelijk door natuurlijk verloop 700 banen niet ingevuld, zo meldt RTV Rijnmond.

Kerstpakketten

Het Erasmus MC is onder de projectnaam ‘beter met minder’ al even bezig met plannen om financiële tegenvallers op te vangen. Eén van die acties is ook het niet meer verstrekken van kerstpakketten aan gepensioneerde medewerkers. Het is het vierde achtereenvolgende jaar dat Erasmus MC zou afsluiten met verlies. In 2010 verloor het ziekenhuis 6,6 miljoen euro, in 2011 1 miljoen en in 2012 10,8 miljoen euro.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.