Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

250 ontslagen bij Zorgpartners Midden-Holland

De Goudse zorgorganisatie Zorgpartners Midden-Holland gaat ingrijpend reorganiseren. Dat meldt Omroep West. Vier centra in Gouda, Moordrecht, Ouderkerk aan den IJssel en Waddinxveen gaan dicht en er verdwijnen 250 arbeidsplaatsen. Hierbij zijn gedwongen ontslagen niet uitgesloten.
250 ontslagen bij Zorgpartners Midden-Holland
Foto: ANP Photo

Volgens de raad van bestuur is de reorganisatie het gevolg van het kabinetsbeleid en bezuinigingen op de AWBZ. Het personeel is donderdag ingelicht, aldus Omroep West. In verschillende groepen kwamen honderden medewerkers en leden van cliëntenraden naar sporthal De Mammoet in Gouda om daar op de hoogte te worden gesteld van de plannen.

Gesloten centra
Zorgpartners Midden-Holland is een zorgorganisatie die negentien ‘locaties’ heeft in Gouda en omliggende gemeenten. Die bedienen in totaal 2600 cliënten en er werken 4000 mensen, van wie 1700 in loondienst. De centra die dicht gaan, zijn Moerdregt in Moordrecht, Geerestein in Ouderkerk aan den IJssel, Souburgh in Waddinxveen en Irishof in Gouda.

Vakbond
Vakbond Abvakabo FNV zegt niet te begrijpen dat zorgdirecties nu al ‘voorsorteren’ op kabinetsplannen die nog door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer moeten worden goedgekeurd.

4 REACTIES

 1. Men heeft blijkbaar geen passend antwoord op het verdwijnen van de publieke zak geld en de transformatie wonen en zorg scheiden. De vraag is of men aanvullend aan het publiek echt geen nieuwe afspraken had kunnen maken met private wooninvesteerders en dienstverleners in de vorm van een nieuw businessmodel voor de lagere ZZP’s. Gewoon met de kaarten op tafel zodat er nog naar alternatieven kan worden gezocht. Ik ken de situatie niet, maar het is te hopen dat dergelijke besluitname wordt onderzocht zodat deze vergaande saneringen niet uit represaille kunnen
  worden doorgevoerd.

 2. Lees alle reacties
 3. Onder het mom van REORGANISEREN is Philips van 495000 medewerkers naar 117000 medewerkers gegaan in een relatief korte tijd.
  Voornamelijk door mismanagement en op HUN LAUWEREN RUSTEN als het goed gaat.
  Zo is het precies in de zorg gegaan: nergens naar kijken, veel verspillingen, niet efficient werken, niet preventief werken, een onwaarschijnlijk omvangrijk, ondeskundig en veel en veel te duur management e.d. IN EEN PERIODE DAT DE KOSTEN GEWOON VERHOOGD KONDEN WORDEN (de gewone burger betaalt).
  Niemand van de personeelsleden zei: ‘Dat kan niet wat wij aan het doen zijn (en al jaren), we kijken nergens naar en de kosten gaan maar omhoog’.
  En nu ze buitengedonderd worden (HET MANAGEMENT NATUURLIJK NIET) is leiden (lijden) in last; sorry ik heb daar geen enkel medelijden mee.

 4. Van een verstandig raad van bestuur met knappen koppen en dito salarissen mag worden verwacht dat ze zich bezig houden met toekomstvisie,visionaire gedachten en heldere beleidslijnen.
  Van voorbarige paniekreacties op een voorgenomen asociaal kabinetsbeleid mag geen sprake zijn.
  Zij dienen pal te staan en op te komen voor de belangen van personeel en cliënten en de organisatie.
  Actie te voeren in de politiek, tegen de bezuinigingen en kabinetsbeleid.
  Niet voor makkelijke, risicoloze en goedkope oplossingen kiezen.
  Het zou dit gezelschap sieren, hun bedenksel te heroverwegen en te doen waar voor ze zijn aangesteld.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.