Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

3 miljoen investering in ZIVVER

De Nederlandse start-up ZIVVER voor beveiligde communicatie in de zorg, ontvangt een investering tot 3 miljoen euro van venture capital investeerder henQ en zittende investeerders. Dankzij de software van ZIVVER kunnen organisaties en burgers veilig e-mailen, chatten en (zeer grote) bestanden delen.
ZIVVER_HenQ_WebApp_Macbook400.jpg

Met de investering gaat ZIVVER haar Software-as-a-Service (SAAS)-oplossing verder optimaliseren. Het belangrijkste doel is om de klantenbasis in de eerstelijnszorg, ziekenhuiszorg, ouderenzorg, GGZ en het sociaal domein van gemeenten uit te breiden. Het bedrijf verkent mogelijkheden voor Europese uitbreiding en inventariseert interesse vanuit andere markten, zoals zakelijke dienstverlening. In twee jaar tijd is de startup flink gegroeid na eerdere investeringen door angel investors uit de zorg. Het team telt ruim twintig professionals. Tientallen klanten kozen al voor ZIVVER, waaronder GGZ Rivierduinen, ziekenhuis St. Jans Gasthuis en gemeente Gooise Meren. Rick Goud, CEO van ZIVVER: ‘De samenwerking met henQ zorgt ervoor dat ons team keihard verder gaat om te groeien naar marktleiderschap.’

Datalekken
Zo’n 40 procent van de datalekken komt uit de zorg en de publieke sector. Vanaf mei 2018 geldt strengere privacywetgeving in de hele Europese Unie. Boetes voor falende bescherming van persoonsgegevens lopen dan op tot 4 procent van de omzet van bedrijven. Reputatieschade en herstelkosten komen daar nog bij. Jan Andriessen, Associate Partner bij henQ: ‘Organisaties, ook in de zorg, gebruiken massaal reguliere e-mail, gratis chatdiensten en onlinediensten voor bestandsoverdracht. Makkelijk in gebruik, maar niet veilig. Datalekken vormen een substantiële bedreiging voor organisaties die werken met gevoelige gegevens. ZIVVER biedt een veilig alternatief, gedreven door gebruiksvriendelijkheid. Met die focus, en gegeven de groeiende bewustwording binnen de zorg en publieke sector, kan dit bedrijf uitgroeien tot de belangrijkste leverancier van veilige communicatie.’

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Lees hier de uitlegpagina E-Health. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.