34 gemeenten halen Wmo-deadline niet

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) concludeert dat het goed gaat met de invoering van de nieuwe Wmo. Het grootste struikelblok voor gemeenten is het op tijd implementeren van ICT- en administratieve processen. Ook hebben 45 gemeenten nog geen inkoopdocument gepubliceerd.
34 gemeenten halen Wmo-deadline niet
Foto: anp xtra Lex van Lieshout

Uit de stand van zaken die het ministerie van VWS deze week heeft gepubliceerd over de invoering van de Wmo, blijkt dat 34 gemeenten de deadline van 1 oktober niet gaan halen. Dat betekent dat zij het niet redden om voor 1 oktober de verordening voor de nieuwe Wmo aan de gemeenteraad te presenteren. Van Rijn verwacht van deze 34 gemeenten dat zij alsnog binnen afzienbare tijd een beleidsplan en een verordening zullen afleveren. Dan zijn er nog vijf gemeenten die aangeven op 1 november onvoldoende personeel te hebben opgeleid om de transitie in goede banen te leiden.

Inkoop

Over

7
26

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.