Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

35 miljoen euro voor waterschade VUmc

Het Amsterdamse VU medisch centrum krijgt 34,8 miljoen euro verzekeringsgeld uitgekeerd voor de schade door de overstroming van precies een jaar geleden. Een woordvoerder heeft dat donderdag bevestigd na berichtgeving in het Nederlands Dagblad.
Waterschade VUmc
De benedenverdieping in het VUmc is onder water gelopen. - Foto: ANP/Remko de Waal

De schade pakte wat hoger uit dan het uitgekeerde bedrag. Maar hoeveel hoger, is moeilijk te zeggen, zegt de woordvoerder. Dat komt doordat een deel van de schade moeilijk te berekenen was, zoals de gederfde inkomsten door het verloren gaan van onderzoeksmateriaal waar het ziekenhuis geld mee hoopte te verdienen. ‘Daarom zijn we akkoord gegaan met dit uitgekeerde schadebedrag’, aldus de woordvoerder.
Een jaar geleden knapte een hoofdwaterleiding in een straat naast het VUmc. Dat leidde tot een grote overstroming en een evacuatie van het ziekenhuis, dat twee weken buiten bedrijf was. (ANP)

Dossier Patiëntveiligheid
Patiënten en cliënten moeten kunnen rekenen op veilige zorg. Soms gaan er dingen mis en dat leidt tot incidenten en calamiteiten. Zorginstellingen zijn verplicht calamiteiten te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Evenals een patiënt of diens naaste kan de Inspectie een tuchtzaak aanhangig maken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.