600.000 euro geboden voor thuishulpen Pantein-Vivent

ZuidZorg bood 600.000 euro voor de failliete boedel van Pantein-Vivent. Dat blijkt uit de grote analyse van de omgevallen thuiszorgorganisatie in het Zorgvisie-magazine van maart. ‘Het technisch failliet was al dik een jaar zichtbaar voor het daadwerkelijke bankroet’, zegt accountant Mike Tagage (BDO) in het artikel.
600.000 euro geboden voor thuishulpen Pantein-Vivent

Afgelopen vrijdag hielden voormalig thuishulpen van Pantein-Vivent een kamer in het gemeentehuis van Oss bezet. De actievoerders eisen banen met goede arbeidsvoorwaarden bij lokale zorgaanbieders. Dit was hen beloofd door gemeenten na het failliet van Pantein-Vivent eind vorig jaar. Volgens vakbond Abvakabo FNV zitten er echter nog veel mensen thuis en zijn de arbeidsvoorwaarden die lokale zorgverleners bieden ondermaats.

Stille bewindsvoering

In eerste instantie zou 80 procent van de medewerkers overgenomen worden door ZuidZorg. Hiervoor is naar nu blijkt 600.000 euro geboden. Met deze deal gingen de gemeenten in het leveringsgebied van Pantein-Vivent echter niet akkoord. Omdat de overname in

0
24

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.