Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

70 man weg bij Leo Kannerhuis

Het Dr. Leo Kannerhuis in Doorwerth, een landelijk centrum voor de behandeling van autisme, krimpt zijn personeelsbestand met tien procent in. Dit is nodig omdat er de komende 3 jaar 3,8 miljoen euro minder binnenkomt dan waar het psychiatrisch ziekenhuis in zijn begroting op rekende.
70 man weg bij Leo Kannerhuis
Foto: ANP XTRA Robin van Lonkhuijsen

Waarschijnlijk moeten er 50 formatieplaatsen worden geschrapt. Dit komt neer op circa 70 personeelsleden. Bestuurder Henrie Henselmans belooft in dagblad De Gelderlander ‘alles uit de kast te halen om gedwongen ontslagen te voorkomen’, maar sluit die niet uit.

GGZ

Het Leo Kannerhuis moet, net als andere GGZ-instellingen, sinds 2013 behandelingen anders declareren. Dit wil zeggen dat de rekeningen transparanter moeten zijn. Omdat er bij instellingen door de nieuwe systematiek voorlopig minder geld binnenkomt, krijgen ze tijdens de overgang een vergoeding van het ministerie van Volksgezondheid. Deze wordt geleidelijk afgebouwd. Dit gaat bij het Dr. Leo Kannerhuis harder dan gedacht. Het Leo Kannerhuis heeft nu circa 680 personeelsleden. Patiënten zullen volgens een woordvoerster waarschijnlijk niets van de personeelskrimp merken.

2 REACTIES

  1. Mijn dochter met autisme had behandeling nodig en de wachtijd bij het Leo Kannerhuis in Amsterdam was meer dan een jaar. Emerheze Amersfoort was de andere optie, die gaven een kortere wachttijd aan bij aanmelding, maar dat is ook een jaar geworden. Extra leed voor mijn dochter en haar ouders. En extra kosten want nu was er simpele GGZ nodig om de wachttijd te overbruggen. Tel uit je winst!

  2. Lees alle reacties
  3. De zorgverzekeraars knijpen de ggz langzaam af. Ze leggen de rekening bij de gemeenten, die zich nog niet voldoende bewust zijn van wat er op hun bord geschoven wordt. Is er ergens een gemeenteraadslid/ burgemeester met de juiste kennis van zaken?
    Psychisch zieken ‘loslaten’ veroorzaakt veel leed, voor henzelf en voor de maatschappij. Hoe maken we dat meetbaar?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.