8 miljoen extra voor uitvoering trekkingsrecht pgb

Het ministerie van VWS heeft dit jaar 8 miljoen euro méér uitgetrokken dan begroot voor de uitvoering van trekkingsrechten voor het persoonsgebonden budget (pgb). De oorspronkelijke raming voor de uitvoer van het pgb via de Sociale Verzekeringsbank (SVB) was 72 miljoen euro voor 2016. Het heeft uiteindelijk 80 miljoen euro gekost. CDA-er Mona Keijzer vindt het SVB inmiddels veel te duur opereren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
moankeijzerANPBasMaat.jpeg
Foto: ANP Bas Maat

Een belangrijke deel van de extra kosten zitten volgens minister Schippers in de voorbereiding van het coulancebeleid, wat 4,6 miljoen euro heeft gekost. Dit coulancebeleid hield in dat de SVB vorig jaar in eerste instantie nog coulant omging met verkeerd ingediende declaraties en zorgovereenkomsten. Foutieve vinkjes of missende handtekeningen werden in die periode nog door de vingers gezien, maar uiteindelijk ging in november de strengere controle voor pgb’s in. Dat was twee maanden later dan gepland en deze vertraging  heeft meer geld gekost.

Meerkosten
Minister Schippers schrijft aan de Kamer: ‘Tijdens de gewenningsperiode zijn budgethouders schriftelijk en telefonisch door SVB

1
125

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Zijn we nu werkelijk zo naief om te geloven dat overstappen op een nieuw systeem geen extra geld kost? En ook voor veel opstart problemen zal zorgen. Eindelijk werkt het naar behoren. En weer willen we veranderen? Of het dan beter zal gaan. Wanneer leren we eens van onze fouten!?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.