85 procent van VVT-aanbieders niet bezig met e-health

Het invoeren van e-health in de verpleging, verzorging en thuiszorg (vvt) gaat traag. Slechts 38 van de 242 zorgaanbieders gebruikt e-healthapplicaties of is er in enige mate mee bezig. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek naar het gebruik van applicaties in de vvt-sector in opdracht van brancheorganisatie ActiZ.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
slakfotolia400.jpg

In opdracht van de branchevereniging Actiz heeft organisatieadviesbureau Advisaris in de periode november 2016 tot en met mei 2017 een onderzoek uitgevoerd naar welke applicaties in de vvt-sector het meest gebruikt worden. Ruim 240 leden van ActiZ hebben hun gegevens met de onderzoekers gedeeld.

E-health-apps
Een opvallend laag aantal, 38 van de 242 zorgaanbieders, heeft aangegeven e-healthapplicaties te gebruiken of er in enige mate mee bezig te zijn. Dit is slechts 15,7 procent van de deelnemers. De veelheid van genoemde apps is te groot om weer te geven welke producent op dit gebied momenteel marktleider is. De onderzoekers schrijven: ‘Vermoedelijk

0
343

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.