85 procent van VVT-aanbieders niet bezig met e-health

Het invoeren van e-health in de verpleging, verzorging en thuiszorg (vvt) gaat traag. Slechts 38 van de 242 zorgaanbieders gebruikt e-healthapplicaties of is er in enige mate mee bezig. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek naar het gebruik van applicaties in de vvt-sector in opdracht van brancheorganisatie ActiZ.
slakfotolia400.jpg

In opdracht van de branchevereniging Actiz heeft organisatieadviesbureau Advisaris in de periode november 2016 tot en met mei 2017 een onderzoek uitgevoerd naar welke applicaties in de vvt-sector het meest gebruikt worden. Ruim 240 leden van ActiZ hebben hun gegevens met de onderzoekers gedeeld.

E-health-apps
Een opvallend laag aantal, 38 van de 242 zorgaanbieders, heeft aangegeven e-healthapplicaties te gebruiken of er in enige mate mee bezig te zijn. Dit is slechts 15,7 procent van de deelnemers. De veelheid van genoemde apps is te groot om weer te geven welke producent op dit gebied momenteel marktleider is. De onderzoekers schrijven: ‘Vermoedelijk

0
289

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.