Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Banken lenen Isala klinieken 450 miljoen

Een bankenconsortium onder aanvoering van de Rabobank is bereid de Isala klinieken een bedrag van 450 miljoen te lenen. Hiermee kan het Zwolse ziekenhuis zijn nieuwbouw bekostigen.
Banken lenen Isala klinieken 450 miljoen

Volgens ingewijden is 300 miljoen van het totaal bestemd voor de nieuwbouw. De rest wordt gebruikt voor werkkapitaal en voor herfinanciering van bestaande leningen. Naast de Rabobank maken ook Fortis en de Bank Nederlandse Gemeenten deel uit van het consortium. Woordvoerder Astrid Nauta van de Isala klinieken laat weten dat de lening voldoende is voor de nieuwbouw. Over de precieze voorwaarden waaronder de lening tot stand komt, is het ziekenhuis nog in onderhandeling. Nauta: “Wij verwachten er binnen enkele weken uit te zijn.”

Geen garanties

Bijzonder is dat er voor de lening geen garanties zijn gegeven door de overheid of het Waarborgfonds. Normaal gesproken is een borging van het Waarborgfonds voor de BNG een voorwaarde om mee te doen. Dat wijst erop dat de banken alleen hebben gekeken naar de businesscase. Woordvoerder Nauta: “Blijkbaar hebben de banken een groot vertrouwen in ons.” (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Isala Klinieken gaan over tot nieuwbouw
'Onzekerheid nekt nieuwbouw'
Ziekenhuizen met nieuwbouwplannen raken in de knel
Isala Klinieken schrappen 250 arbeidsplaatsen
Isala Klinieken vinden bouwpartner
Geef de kredietcrisis maar de schuld

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Nieuwbouw is noodzakelijk, en verpleging nog meer, waarom zouden we daarop moeten bezuinigen? Willen we niet de beste gezondheidzorg van de wreld?Laat alle terug gevorde bonussen hier maar naar toe gaan.

    Kijk na waar al het geld voor de bouw blijft!


Of registreer u om te kunnen reageren.