Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Tienduizenden Nederlanders zijn niet verzekerd

Ongeveer 55.000 mensen hebben nog geen zorgverzekering, ondanks dat ze er over zijn aangeschreven en een boete hebben moeten betalen.
Tienduizenden Nederlanders zijn niet verzekerd

Dat heeft het College voor Zorgverzekeringen vandaag bekendgemaakt.

Boete

Het CVZ is sinds maart vorig jaar bezig alle onverzekerde Nederlanders op te sporen. Van de 160.000 mensen die vorig jaar nog onverzekerd waren, hebben er inmiddels meer dan 100.000 een verzekering afgesloten. De personen die daar nog geen gehoor aan hebben gegeven, is inmiddels een boete opgelegd van ruim 350 euro. Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering te hebben. "Mochten die 55.000 mensen weer niet reageren, dan wordt verplicht een verzekering afgesloten en de premie ingehouden op het salaris", zegt een CVZ-woordvoerder. Het is de bedoeling dat nog dit jaar vrijwel iedereen een verzekering heeft. (anp)

Lees meer:

Premies zorgverzekeringen verschillen 240 euro
Friezen dreigen verzekering De Friesland op te zeggen
Marian Kaljouw naar het College voor Zorgverzekeringen

Of registreer u om te kunnen reageren.