Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

ZN lanceert Kenniscentrum Fraudebeheersing

Koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft woensdag 14 maart haar Kenniscentrum Fraudebeheersing in de Zorg geopend. Het centrum gaat fraudemeldingen verzamelen en registreren.
ZN lanceert Kenniscentrum Fraudebeheersing

Het kenniscentrum gaat verbanden leggen tussen verschillende fraudedossiers en de samenwerking rond fraude coördineren. Bovendien gaat het centrum de verzamelde fraudesignalen doorgeven aan autoriteiten met opsporingsbevoegdheid, de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) of het Verbond van Verzekeraars. De NZa bespreekt meldingen met het OM en de FIOD. Zij bepalen of een zaak wordt opgepakt en door wie. De NZa kan zorgen voor bestuursrechtelijke afdoening, het OM en de FIOD voor strafrechtelijke afdoening. Het Verbond van Verzekeraars legt meldingen neer bij het Fraudemeldpunt van het OM, die deze op haar beurt bij de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost Nederland neerlegt. Meldingen via het Verbond kunnen ook strafrechtelijk worden opgepakt. Het centrum gaat samen met Vektis analyses en trendrapportages maken van de verzamelde informatie. Er komt bovendien een website waarop actueel nieuws te vinden is over fraude en fraudebeheersing. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

OM eist 4 jaar cel tegen directrice Ansa wegens pgb-fraude
Aangifte pgb-fraude bij Kinderzorg Anders
Fraude bij tandartspraktijk Beperfect Clinics
NZa: fraudecontrole in mondzorg moet beter

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  IRENE

  zo ook moeten zieken nog steeds bijbetalen voor hulpmiddelen ,na uitspraak hoogeraad.WIE gaat dat geld bij gemeentes terug halen?????
  Gelukkig zijn er organisaties die zich er hard voor maken zo,als persaldo,word lid hoe meer leden hoe sterker!

 • no-profile-image

  Martinus A.

  Ik ben autist en krijg mijn case-manager op jaarbasis 2 à hooguit 3-maal over de vloer, hij doet z'n werk 'goed',... de GGZ echter brengt hiervoor €2100,- in rekening bij mijn zorgverzekeraar, mijn vraag aan U is de volgende: 'ZIJN DIT NORMALE BEDRAGEN !!!'

  Mvg. Martinus.

Of registreer u om te kunnen reageren.