Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

'Crisis leidt tot drukte bij huisarts'

Steeds meer mensen komen bij de huisarts en andere zorgverleners omdat ze klachten hebben die te maken hebben met de crisis. Dat blijkt uit een rondgang van Het Financieele Dagblad.
'Crisis leidt tot drukte bij huisarts'

Mensen melden zich steeds vaker met klachten over psychische kwalen en stress. Ze voelen zich angstig, gespannen of depressief, slapen slecht en kampen met hoofdpijn of rugpijn. Als oorzaak geven ze op dat ze bang zijn hun baan te verliezen, ze hebben schulden of piekeren over de dalende huizenprijzen.

Economische malaise

Precieze cijfers over de toestroom naar zorgverleners zijn volgens de krant niet voorhanden. Het eerste Nederlandse onderzoek naar (onder meer) het verband tussen economische malaise en psychische nood, waar het Trimbos-instituut mee bezig is, levert pas komend voorjaar resultaten op.

ANP

Eén reactie

  • E.Kriek

    De voorspelbare reactie van visionair Schippers volgend jaar : ' huisartsen doen veel te veel, dus: budget voor de huisarts er af'.

Of registreer u om te kunnen reageren.