Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

ING verwacht groei in zorgsector

De meeste bedrijfssectoren zullen na de krimp van 2012 dit jaar een stabilisatie laten zien. De enige sectoren die groeien in 2013, zijn de zorg en de agrarische sector. Dat verwacht het economisch bureau van ING, zo blijkt uit een kwartaalbericht
ING verwacht groei in zorgsector

De zorgsector groeit volgens het economisch bureau omdat deze sector nauwelijks afhankelijk is van de economische conjunctuur. De sterke volumegroei in de zorg zet in de jaren 2013 en 2014 door. Dit wordt mede veroorzaakt door de afspraken tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars om de kosten te drukken en de groei tot 2,5 procent te maximeren.

Dalende sectoren

Voor de bouw en de detailhandel blijft 2013 een lastig jaar. De consument houdt door de dalende koopkracht de hand op de knip. Het economisch bureau voorziet voor de bouw nog een krimp van 2 procent, na de afname van 7,3 procent vorig jaar. De detailhandel zal met 1,9 procent krimpen en de horeca met 1 procent.

Eén reactie

  • linkerkant

    zeker in het uitdelen van bonussen
    helaas, dat is afgelopen, voor een degressief tarief kunnen ze nog aansluiten!
    nl. alles is op!

Of registreer u om te kunnen reageren.