Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ziekenhuisapotheken beneden de maat

DEN HAAG - Van de ziekenhuisapotheken voldoet slechts tien procent aan de kwaliteitsnormen.

Dat constateert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in haar woensdag verschenen Jaarbericht 2005.
Vorig jaar sprak de IGZ met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers af dat uiterlijk 2006 alle ziekenhuisapotheken zouden voldoen aan de normen voor de bereiding van geneesmiddelen in ziekenhuisapotheken. Die zijn nu bijna tien jaar geleden geïntroduceerd.

Toezicht

Begin volgend jaar voert de IGZ een herinspectie uit bij alle ziekenhuisapotheken die nog niet aan de normen voldoen. Scoren die dan nog een onvoldoende, dan worden ze onder verscherpt toezicht gesteld (ANP)

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.