Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nog geen besluit over toekomst IJsselmeerziekenhuizen

IJsselmeerziekenhuizen heeft nog geen keuze kunnen maken tussen de overgebleven biedende partijen, het ziekenhuis Sint Jansdal uit Harderwijk en de MC/Groep. Op een aantal punten dient er nader onderzoek te komen naar de financierbaarheid en zekerheid van de businessplannen.

Dit is de uitkomst uit de selectiecommissie en de overleggen van gisteravond tussen interim raad van bestuur, raad van toezicht, zorgverzekeraar Achmea, de Nederlandse Zorgautoriteit, het ministerie van VWS, het College Sanering Zorginstellingen, de Inspectie van de Gezondheidszorg, de provincie Flevoland en de gemeenten Lelystad en Noordoostpolder.

Commissie Lodewick

Op 28 oktober jl. gaf de Commissie Lodewick in haar rapport aan dat er voldoende perspectief is voor kwalitatief hoogstaande en goed bereikbare ziekenhuiszorg in Noord- en Oost-Flevoland. Op basis van deze uitkomst heeft de raad van bestuur de selectieprocedure in gang gezet waarbij geïnteresseerde partijen een bieding konden uitbrengen. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

IJsselmeerziekenhuizen stuurt bestuurder niet weg
IJsselmeerziekenhuizen opent ok's maandag weer
Uitstel voor overname IJsselmeerziekenhuizen
Video: Inwoners Lelystad waren bij debat IJsselmeerziekenhuizen

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.