Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgcoach is het beste zorgidee van 2008

Een zorgcoach die voor patiënten contact onderhoudt met verschillende zorginstanties. Dit idee van Marian van der Hoeven is de winnaar van Het Beste Zorgidee 2008. Het levert haar 10.000 euro op van zorgverzekeraar ONVZ.

"Patiënten die bijvoorbeeld na een ongeluk thuiskomen moeten van alles regelen", zegt bedenkster Marian van der Hoeven. "Aangepast vervoer, aanpassingen in huis, hulpmiddelen. Voor een leek valt het niet mee de weg te vinden in de wirwar van instanties, die ook nog eens allemaal hun eigen systemen hanteren."

Vlotte hulp

Een zorgcoach neemt voor deze mensen het werk uit handen terwijl de betrokken instanties gebaat zijn bij vlotte en deskundige invulling van bijvoorbeeld formulieren door patiënten. De zorgcoach kan een persoon zijn van vlees en bloed, maar een virtuele coach is ook mogelijk. Zorgverzekeraar ONVZ is blij met het idee. (ANP)

Lees ook:

Calibris kiest ‘beste leerlingen verpleegkunde 2008’
Bussemaker reikt prijs voor beste woonzorgproject uit
Agis koopt het beste zorg in

Administrator

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  Ester Rensen

  Inderdaad hoe wordt je zorgcoach dat kun je echt nergens vinden wie kan daar meer over vertellen

 • no-profile-image

  Janet Wester

  hoe word ik zorgcoach.
  ik ben reeds 20 jaar werkzaam in de thuiszorg en heb een m.b.o.opleiding en wil graag zorgcoach worden maar hoe....

Of registreer u om te kunnen reageren.