Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Maaslandziekenhuis sluit operatiekamers

Het Maaslandziekenhuis in Sittard heeft gisteren uit voorzorg vier van de acht operatiekamers met onmiddellijke ingang gesloten. Dat heeft het ziekenhuis gisteravond bekend gemaakt.

De sluiting gebeurde in overleg met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), nadat uit eigen metingen bleek dat de lucht in de operatiekamers niet schoon genoeg was. Bij patiënten hebben zich volgens het ziekenhuis geen infecties voorgedaan. De operatiekamers worden vanaf vandaag gereinigd en gedesinfecteerd en zijn na komend weekeinde weer beschikbaar.

Aansluitend laat het Maaslandziekenhuis ook de andere vier operatiekamers schoonmaken. De sluiting heeft gevolgen voor het aantal operaties dat kan worden uitgevoerd. Om het ongemak te beperken wordt in de wel bruikbare operatiekamers langer doorgewerkt. (ANP)

Lees ook:

Maasziekenhuis Boxmeer sluit operatiekamers
Medisch Centrum Alkmaar sluit vier operatiekamers
Operatieverbod voor IJsselmeerziekenhuizen

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.