Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Conflict bewoners en GGZ Oost-Brabant

De voorgenomen bouw van een forensische-psychiatrische kliniek door ggz Oost-Brabant op de locatie Huize Padua, krijgt veel kritiek van omwonden. Het gebrek aan inspraak ergert de bewoners, aldus het Eindhovens Dagblad.

Een jaar geleden ging het plan van het ministerie van Justitie om tbs'ers te plaatsen bij de inrichting Huize Padua niet door. Nu wil ggz-organisatie Ggz Oost-Brabant in 2010 plaats bieden aan 72 gedetineerden met psychiatrische- en/of verslavingsproblemen. In het Eindhovens Dagblad zegt Jan Rambags namens de omwonenden: "Huize Padua heeft vorig jaar vanuit de gemeenteraden van Gemert-Bakel en Boekel heel duidelijk de opdracht gekregen eerst het vertrouwen te herstellen met omwonenden en te zorgen voor goed, structureel overleg, en dán pas nieuwe initiatieven te ontwikkelen. We hebben een jaar lang niets gehoord en dan nu dit." De ggz-organisatie zegt in het dagblad wel de nodige ruchtbaarheid aan de bouwplannen te hebben gegeven. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Buurt verzet zich tegen gehandicapten
GGzE voorziet grootse problemen
Ggz wil van dbc's af
GGZ Drenthe houdt verslaafden niet binnen

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.