Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Kant wil parlementair onderzoek naar misstanden zorg

SP-fractievoorzitter Agnes Kant wil een parlementair onderzoek naar de misstanden in de zorg. Dit meldt Het Parool.

Aanleiding voor haar uitspraken zijn twee sterfgevallen in het SPDC Oost in Amsterdam. Kant wil vooral onderzoeken hoe het kan dat de werkdruk in de zorg zo hoog ligt. Door de werkdruk zouden patiënten te snel in een isoleercel belanden.

Tweede Kamer

Het CDA en de PvdA vinden een parlementair onderzoek vooralsnog niet nodig. Verschillende Kamerleden vroegen gisteren in het Vragenuurtje opheldering aan minister Klink van Volksgezondheid over de zeven patiënten die in Nederland dit jaar in de isoleercel zouden zijn omgekomen. (Zorgvisie - Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Nieuw sterfgeval bij ggz-kliniek van Arkin
Bestuur sluit kliniek na sterfgeval in isoleercel
Ontslagen bij ggz-instelling Arkin na dood patiënt

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.