Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Lastige cao-onderhandeling gehandicaptenzorg verwacht

De onderhandelingen voor een nieuwe cao gehandicaptenzorg starten 19 januari. Zoals het er nu uitziet, zullen het geen gemakkelijke onderhandelingen worden, zo laat ABVAKABO FNV weten op Zorgenwelzijn.nl.

De vakbond wil dat er rekening gehouden wordt met een aantal ontwikkelingen. Het werken in de gehandicaptenzorg moet daarom aantrekkelijker worden gemaakt, om te voorkomen dat er grote personeelstekorten gaan ontstaan.

Looneis gehandicaptenzorg

De uitstroom van personeel moet volgens de vakbond beperkt worden. Dat kan door betere re-integratie bij arbeidsongeschiktheid, betere scholing en een goed loopbaanbeleid. Verder kan de flexibiliteit van medewerkers in de gehandicaptenzorg niet oneindig groot zijn.Daarom moeten ze werk en privé-activiteiten beter kunnen combineren. De vakbond eist ook een ‘fatsoenlijke loonontwikkeling’. De werknemersorganisaties willen de salarissen structureel met 3,5 procent verhogen. (Zorg en Welzijn)

Lees ook:

Nieuwe cao gehandicaptenzorg
Vakbonden verdeeld over CAO-strategie
Gehandicaptenzorg is verbeterd
Gehandicaptenzorg mag wellicht trager afbouwen

Administrator

Gerelateerde tags

Eén reactie

Of registreer u om te kunnen reageren.