Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Kamerleden kritisch over rol Osterhaus

De Tweede Kamer is kritisch over de rol van viroloog Ab Osterhaus bij de beslissing om 34 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep aan te schaffen. PvdA, VVD en PVV vragen zich af of minister Ab Klink (Volksgezondheid) zijn oor niet te veel liet hangen naar de adviezen van Osterhaus, die banden heeft met de farmaceutische industrie.

Het CDA wil weten of de viroloog niet kwetsbaar is geworden door de aandelen die hij heeft in een bedrijf dat onderzoek doet naar vaccins. De SP vindt de banden van Osterhaus niet in de haak, maar stelt dat die niet zijn schuld zijn. (ANP)

Lees ook:

Ab Osterhaus wil aandelen verkopen
Ab Osterhaus ontkent belangenverstrengeling
Ab Osterhaus houdt aandelen in vaccinbureau
Griepvaccins onnodig verspild

Of registreer u om te kunnen reageren.