Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Verbazing over ‘maatwerk­regeling’ zorgzwaarte

Zorgbestuurders zijn verontwaardigd over de overgangsregeling voor zorgzwaartebekostiging. Wie er veel geld bij krijgt, moet een plan indienen bij het zorgkantoor.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een regeling voor aanbieders wier budget door de invoering van zorgzwaartebekostiging meer dan dertien procent stijgt of daalt. Zij moeten een plan van aanpak indienen. “Het kan niet zo zijn dat de NZa beoordeelt waar ik het geld aan uitgeef”, zegt Hetty de With, bestuurder van gehandicaptenzorgaanbieder De Zijlen die er zo’n vijftien procent bij krijgt. “Dat geld is gekoppeld aan de zorgzwaarte van cliënten.”

Evaluatie

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland vindt dat er “een zeker wantrouwen uit de regeling spreekt. Je kunt je afvragen of de reguliere verantwoording niet volstaat.” De NZa zegt dat organisaties moeten tonen dat ze hun taak aankunnen, maar dat ze eind maart de regeling evalueert. (Zorgvisie - Krista Kroon)

Lees ook:

NZa stelt tarieven zorgzwaarte­pakketten vast
Prijzen van zorgzwaartepakketten bekend
NZa: Overeenstemming over zorgzwaarte

Administrator

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hans Voorburg

    Indirect toch twijfel aan de maatregel? Terecht, want hij zou wel eens veel duurder kunnen uitpakken!

Of registreer u om te kunnen reageren.