Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Leemhuis-Stout commissaris IJsselmeerziekenhuizen

Voormalig commissaris van de koningin in Zuid-Holland Joan Leemhuis-Stout wordt overheidscommissaris bij de IJsselmeerziekenhuizen. Ze gaat in de gaten houden of de zorg op peil blijft. Ook moet ze bekijken of het ziekenhuis goed op de centen past.
Leemhuis-Stout commissaris IJsselmeerziekenhuizen

Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid gisteren laten weten. Het ziekenhuis stond vorig jaar op de rand van de afgrond en werd mede gered door steun van het ministerie, de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland. Zolang deze overheden steun verlenen, houdt Leemhuis-Stout als lid van de raad van toezicht een oogje in het zeil.

Goedkeuring

De IJsselmeerziekenhuizen hebben voor een aantal besluiten goedkeuring van Leemhuis-Stout nodig. Ze moet haar fiat geven aan uitgaven van meer dan een miljoen euro, het beëindigen van een aantal medische specialismen en wijziging van de statuten of ontbinding van de Stichting IJsselmeerziekenhuizen. (ANP)

Lees ook:

Loek Winter bestuursvoorzitter IJsselmeerziekenhuizen
NZa: 18 miljoen voor IJsselmeerziekenhuizen
IJsselmeerziekenhuizen krijgt nieuwe naam

Administrator

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Empty

  Ach ja, zijn al die verplichte borrels en recepties toch nog ergens goed voor geweest , in de ogen van deze dame en haar netwerk.

 • no-profile-image

  ikke

  Ik wens haar in deze slangenkuil heel veel succes.
  Het is en blijft een bodemloze put. Over twee jaar is er geen MC|Lelystad meer.

 • no-profile-image

  foxy

  Dat kan dus , mislukte CdK, mislukrte voorzitter NVZ,nu dus commissaris van de Zuiderzeeballade,die moet opletten op de kwaliteit van zorg.. alles komt nu goed...

Of registreer u om te kunnen reageren.