Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Derde hoogleraar Verplegingswetenschap benoemd

Marieke Schuurmans is per 1 mei benoemd tot hoogleraar Verplegingswetenschap aan de Universiteit Utrecht. Schuurmans is de derde hoogleraar van deze wetenschap in Nederland.
Derde hoogleraar Verplegingswetenschap benoemd

Het onderzoek van Schuurmans gaat de verpleegkundige praktijk wetenschappelijk onderbouwen. De nadruk ligt op onderzoek naar de redenen voor patiëntenproblemen, de manier om deze vroegtijdig op te sporen en het vaststellen van doelmatigheid en continuïteit van zorg. Schuurmans is ook voorzitter van de bestuurscommissie Wetenschap van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. De twee andere hoogleraren Verplegingswetenschap zijn Theo van Achterberg van Katholieke Universiteit Nijmegen en Rianne de Wit van de Universiteit Maastricht. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Wolf Sauter bijzonder hoogleraar in Tilburg
Van der Palen hoogleraar gezondheidsonderzoek
Rob Smeets hoogleraar revalidatiegeneeskunde

Administrator

Eén reactie

Of registreer u om te kunnen reageren.