Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Salland verzekeringen koopt zorg in Duitsland in

Zorgverzekeraar Salland heeft een contract gesloten met ziekenhuizen in Vreden en Ahaus, circa 25 kilometer van de grensovergang bij Enschede en Groenlo. Op deze manier wil Salland een bijdrage leveren aan het terugdringen van wachtlijsten in de regio.

De ziekenhuizen van St. Marien Krankenhaus verzorgen orthopedische en oogheelkundige ingrepen. Zo wordt een heup- of knieoperatie verricht in Vreden en voor een staaroperatie kan men terecht in Ahaus. De eerste afspraak vindt binnen enkele dagen plaats. Hiervoor is wel een verwijzing van de huisarts nodig. De operaties vallen binnen de basisverzekering, wat betekent dat ze volledig vergoed worden door de zorgverzekeraar. (Zorgvisei – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Verzet tegen ruime grensoverschrijdende zorg
EU: nieuwe richtlijn versoepelt zorg over grens
Nederlanders over de grens voor betere operatie
Gezondheidszorg de grens over

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.