Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Wmo-cliënt geen huishoudelijke hulp door conflict

Een ruzie tussen zorginstelling Pantein en gemeente Boxmeer over te leveren huishoudelijke hulp zorgt ervoor dat cliënten die recht hebben op zorg via het Wmo-loket, deze niet krijgen. De zorginstelling heeft een cliëntenstop afgekondigd. Dat meldt de Gelderlander vandaag.

De directie van Pantein zegt dat het financieel niet langer verantwoord is om huishoudelijke hulp te leveren tegen bestaande contractafspraken. Jacqueline Joppe, directeur Huishoudelijke Verzorging bij Pantein, meent dat de gemeente Boxmeer voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten.

Schandalig

“Schandalig”, zegt verantwoordelijk wethouder Gerard Everink in het dagblad. "Deze zorgstop, met als gevolg wachtlijsten, is onacceptabel. Pantein moet zich houden aan het contract. Nu proberen ze over de ruggen van cliënten hun gelijk te halen.” (Zorgvisie - Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Wmo krijgt een zes als rapportcijfer
Bestuurders mogen niet boven Balkenende-norm in Wmo
Wetswijziging Wmo aangenomen door Eerste Kamer
Sneek geeft Wmo-voorlichting via YouTube
huishoudelijke hulp

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.