Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

ActiZ breidt uit met kraamzorg

Vijftien kraamzorgorganisaties hebben zich aangesloten bij brancheorganisatie ActiZ. Daarmee is het aantal kraamzorgleden gestegen van 25 naar 40. In totaal vertegenwoordigen de ActiZ kraamzorgorganisaties nu meer dan 70 procent van alle kraamzorg in Nederland.
ActiZ breidt uit met kraamzorg

De 15 organisaties waren aangesloten bij een nieuwe belangenvereniging voor de kraamzorg, KBV. Om de krachten optimaal te bundelen heeft de KBV echter besloten om haar werkzaamheden te beëindigen en adviseert zij haar leden om lid te worden van ActiZ. Bij de nu in totaal 40 ActiZ kraamzorgorganisaties werken ruim 6.500 kraamverzorgenden. ActiZ is zeer verheugd met de nieuwe leden en deze verdere bundeling van krachten.

Samenwerking

De brancheorganisatie schrijft: “Vanaf het uitkomen van het rapport over zwangerschap en geboorte eind 2009 is ActiZ actief betrokken bij het verbeteren van de geboortezorg. In 2010 sloot ActiZ daarom een samenwerkingsconvenant af met KNOV. Inmiddels heeft ActiZ zitting in het College Perinatale Zorg om vanuit kraamzorg bij te dragen aan betere zorg. Het groeiend aantal leden betekent dat nog meer kraamzorgorganisaties meedoen aan het realiseren van die verbeteringen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP Nils van Hout)

Lees meer:

Aanbieders ongerust over overheveling
ActiZ-leden stemmen in met benoeming Van Montfort
ActiZ adviseert tegen inzet zzp'ers
ActiZ wil langere contracten met het zorgkantoor

2 reacties

  • no-profile-image

    Truus

    Actiz..is voor werkgevers en niet voor werknemers..ik heb nu al te doen met al die werknemers in de kraamzorg..Actiz krijgt zo wel een monopoliepositie.... NOOIT GOED !!!!

  • no-profile-image

    En

    terecht!

Of registreer u om te kunnen reageren.