Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

SGP stelt Kamervragen over abortus

De Kamerfractie van de SGP wil dat huisartsen beter worden getraind op gesprekken met vrouwen en meisjes die ongewenst in verwachting zijn. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de partij aan minister Edith Schippers van VWS.
SGP stelt Kamervragen over abortus

De SGP verwijst naar een onderzoek waaruit blijkt dat één op de vier ongewenst zwangere vrouwen voor het gesprek met de huisarts nog niet weet wat ze gaat doen. De SGP zou het goed vinden als artsen uitdrukkelijk zouden spreken over mogelijke alternatieven voor abortus. In maar liefst 60 procent van de situaties doen ze dat volgens de partij niet. SGP-voorman Van der Staaij vindt dat 'onacceptabel'. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Schippers wil geen vroegere abortusgrens
'Aantal abortussen Caracao te hoog'
Abortuskliniek vraagt surseance van betaling aan
Online hulp bij verwerking abortus

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.