Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Beste ziekenhuis van Nederland (deel 3)

Volgens huisartsen, medisch specialisten, verpleegkundigen en ziekenhuisbestuurders is het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam het beste ziekenhuis van Nederland.
Beste ziekenhuis van Nederland (deel 3)

Volgens de peers – huisartsen, medisch specialisten, verpleegkundigen en ziekenhuisbestuurders – is het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam het beste ziekenhuis van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van Elsevier en onderzoeker-adviseur Peter Lagendijk naar 'De beste ziekenhuizen'. Ook in 2005 stond het OLVG bovenaan.

Medisch en verpleegkundig is het OLVG de absolute winnaar, meldt Elsevier. Het scoort onder meer hoog bij de specialismen chirurgie, cardiologie en orthopedie. Dat zeggen huisartsen, specialisten, verpleegkundigen en ziekenhuisbestuurders die voor deze enquête zijn ondervraagd.1. OLVG Amsterdam
2. St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein
3. Elkerliek Ziekenhuis Helmond.Opvallendste nieuwkomers in de top-10:
het Waterlandziekenhuis in Purmerend
het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.De slechtste instellingen zijn
Het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal
Ruwaard van Putten in Spijkenisse
IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad.Universitair
Het beste universitaire medische centrum is het AMC in Amsterdam, met een uitmuntend complex van operatiekamers en intensive cares. Het AMC blinkt ook uit in chirurgie en in maag-, darm-, en leverziekten. In 2005 was het eveneens het best scorende universitaire medische centrum.


Door: Ruud Koolen

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.