Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beste ziekenhuis van Nederland (deel 3)

Volgens huisartsen, medisch specialisten, verpleegkundigen en ziekenhuisbestuurders is het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam het beste ziekenhuis van Nederland.
Beste ziekenhuis van Nederland (deel 3)

Volgens de peers – huisartsen, medisch specialisten, verpleegkundigen en ziekenhuisbestuurders – is het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam het beste ziekenhuis van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van Elsevier en onderzoeker-adviseur Peter Lagendijk naar ‘De beste ziekenhuizen’. Ook in 2005 stond het OLVG bovenaan.

Medisch en verpleegkundig is het OLVG de absolute winnaar, meldt Elsevier. Het scoort onder meer hoog bij de specialismen chirurgie, cardiologie en orthopedie. Dat zeggen huisartsen, specialisten, verpleegkundigen en ziekenhuisbestuurders die voor deze enquête zijn ondervraagd.

1. OLVG Amsterdam

2. St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein

3. Elkerliek Ziekenhuis Helmond.

Opvallendste nieuwkomers in de top-10:

het Waterlandziekenhuis in Purmerend

het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.

De slechtste instellingen zijn

Het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal

Ruwaard van Putten in Spijkenisse

IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad.

Universitair

Het beste universitaire medische centrum is het AMC in Amsterdam, met een uitmuntend complex van operatiekamers en intensive cares. Het AMC blinkt ook uit in chirurgie en in maag-, darm-, en leverziekten. In 2005 was het eveneens het best scorende universitaire medische centrum.

Door: Ruud Koolen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.