Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

’s Heeren Loo stapt in nieuwbouwproject

Gehandicaptenzorgaanbieder ’s Heeren Loo heeft gisteren een intentieovereenkomst getekend met projectontwikkelaar Ymere. De partijen gaan in Noordwijk woningen bouwen voor mensen met een verstandelijke beperking en voor particulieren.

Het nieuwbouwproject ‘De Brink’ is gepland in de nieuwe woonwijk Noordwijkerduin, gelegen in de binnenduinrand tussen Noordwijk en Katwijk. Noordwijkerduin biedt plaats aan ongeveer 450 mensen met een verstandelijke beperking en 500 woningen voor particulieren. De Brink wordt het centrale plein van Noordwijkerduin. In vier gebouwen rond dit plein ontwikkelt Ymere 152 sociale huurwoningen boven voorzieningen van ’s Heeren Loo zoals een supermarkt, restaurant, medisch centrum en crèche. Onder het complex komt een parkeergarage.Volgens de planning start de bouw van ‘De Brink’ in januari 2010.

Samenwerking

Bestuurder Durk Kooistra van ’s Heeren Loo West-Nederland is ervan overtuigd dat de samenwerking een succes wordt omdat de visies van ’s Heeren Loo en Ymere bij elkaar aansluiten. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Sterke groei pariculiere woningen gehandicapten
Banken stellen nieuwe eisen bij nieuwbouw
Uitstel nieuwbouw zorginstelling Abrona
Zorginstellingen krijgen 320 miljoen voor bouw

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Pokinoi

    Geweldig initiatief in een schitterende omgeving. Ik wil graag inschrijven voor een woning ,dochter 17 LVG, vanaf hoe oud? wanneer gereed? Hoe werkt de toelatingsprocedure?

Of registreer u om te kunnen reageren.