Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Patiënten mogen op korte termijn inloggegevens EPD inzien

Patiënten zullen op korte termijn elektronisch inzage krijgen in de verwijsindex en inloggegevens van het landelijk schakelpunt (LSP). Echter met betrekking tot toegang tot het medisch dossier wordt nog gezocht naar een “wijze van verantwoord tonen aan de patiënt van de relevante gegevens”.

Dat staat in de gemeenschappelijke uitgangspuntenotitie van de beroepsorganisaties van zorgverleners en het ministerie van VWS. De LHV en de NHG hebben een basisset van gegevens uit het dossier beschreven waartoe een patiënt zonder meer en buiten de zorgverlener om toegang kan krijgen. Verdere uitwerking van de toegang van de patiënt tot zijn EPD zal uitgewerkt worden in overleg met patiëntenorganisaties. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.