Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Philips krijgt grote digitaliseringsopdracht Tergooiziekenhuizen

Philips gaat de volledige digitalisering van het opslaan en uitwisselen van medische beelden in de Tergooiziekenhuizen voor haar rekening nemen.

“Met het nieuwe systeem zullen op beide locaties op elke geautoriseerde werkplek, op elk moment radiologiebeelden en verslagen binnen drie seconden opgeroepen kunnen worden”, zo stelt Philips. “Het tussen locaties versturen van bijvoorbeeld CD-roms met daarop medische beeldinformatie behoort hiermee dan tot het verleden.'' Hoeveel geld er met het contract gemoeid is, is onduidelijk. Het gaat om een groot contract voor levering van apparatuur, service, onderhoud en licenties met een duur van 7,5 jaar. (ICTzorg)

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.