Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Poll: ‘Serious gaming moet ouderen actief houden’

Serious gaming is de oplossing om ouderen actief te houden, dat vind 58 procent van de bezoekers van Zorgvisie.nl. In totaal werd er 284 keer gestemd op de poll.
Poll: ‘Serious gaming moet ouderen actief houden’

Bij serious gaming verandert de gebruiker spelenderwijs zijn kennis, inzicht, gedrag of vaardigheden. Ook ouderen vermaken zich steeds vaker met computergames. Seriousgaming gaat verder dan puur vermaak. De hard- en software worden ontwikkeld voor revalidatie, conditieverbetering en bijvoorbeeld valpreventie.

Twee ton budget

Onlangs lanceerde CZ een een prijsvraag onder de naam The Future of Health Award. De verzekeraar roept zorgprofessionals, medisch specialisten en game-ontwikkelaars op om met goede ideeën te komen voor gametoepassingen in de zorg. Voor het beste idee stelt zorgverzekeraar CZ een budget van 200.000 euro beschikbaar om de game ook daadwerkelijk te realiseren.

Serious gaming in Zorgvisie magazine

In Zorgvisie nummer 9 van 2010 staat een achtergrondartikel over serious gaming voor ouderen. Bekijk ook de video’s van gamende ouderen in Japan.

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Simon Dirks

    Gaming wordt steeds populairder onder de ouderen, vooral de brain games die je cognitieve functies verbeteren. braingymmer.com is een van deze braintraining sites. Gratis te proberen, en tegen betaling toegang tot alle Brain Games, Tests en Persoonlijke Coaching.
    Alle spellen zijn ontwikkeld op basis van neurowetenschappelijk onderzoek.
    Zeker het proberen waard dus!

Of registreer u om te kunnen reageren.