Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Stijging ICT-kosten in ziekenhuizen

De ICT-kosten van ziekenhuizen blijven stijgen. Zo zijn de ICT-kosten per ICT-werkplek het afgelopen jaar met 10 procent gestegen en de ICT-kosten per medewerker zelfs met ruim 20 procent. De ICT-kosten als percentage van de omzet zijn echter nagenoeg gelijk gebleven, zo blijkt uit de ICT Benchmark van M&I Partners.
Stijging ICT-kosten in ziekenhuizen

De stijging van de ICT-kosten gaan met name zitten in de stijging van de softwarekosten voor de primaire en ondersteunende zorgprocessen, zo blijkt uit de benchmark. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de verdere implementatie van het EPD, maar ook om PACS en de introductie van het Elektronisch Verpleegkundig Dossier (EVD). (Zorgvisie/ICT)

Lees ook:

Ggz-instellingen besteden jaarlijks 4 procent van omzet aan ICT
AZM overschrijdt uitgaven aan ICT met 65 miljoen
Nederlander wil beter gebruik van ICT in de zorg

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    William D. ( Bill ) Hermsen. Dordrecht.NL

    ICT voor de Zorg is al jaren niet klaar voor deze overstap.Zorgprocessen/Zorgpaden ; etc. zijn nog steeds niet klaar na jarenlange debatten over wat en hoe willen we het . Samenwerking met ZorgInstellingen om Zorgpaden Landelijk te gaan organiseren is nog steeds niet van de grond gekomen. ZorgInstellingen blijven Eilandjes , die allemaal zelf het wiel willen uitvinden. Jammer. Kosten / Baten zijn enorm zonder tot weinig resultaat. Waar blijven de Miljarden ????? In discussies!
    De Politiek kijkt toe en toont weinig tot geen initiatief.

Of registreer u om te kunnen reageren.