Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Stijging ICT-kosten in ziekenhuizen

Mario Gibbels
De ICT-kosten van ziekenhuizen blijven stijgen. Zo zijn de ICT-kosten per ICT-werkplek het afgelopen jaar met 10 procent gestegen en de ICT-kosten per medewerker zelfs met ruim 20 procent. De ICT-kosten als percentage van de omzet zijn echter nagenoeg gelijk gebleven, zo blijkt uit de ICT Benchmark van M&I Partners.
Stijging ICT-kosten in ziekenhuizen

De stijging van de ICT-kosten gaan met name zitten in de stijging van de softwarekosten voor de primaire en ondersteunende zorgprocessen, zo blijkt uit de benchmark. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de verdere implementatie van het EPD, maar ook om PACS en de introductie van het Elektronisch Verpleegkundig Dossier (EVD). (Zorgvisie/ICT)

Lees ook:

Ggz-instellingen besteden jaarlijks 4 procent van omzet aan ICT

AZM overschrijdt uitgaven aan ICT met 65 miljoen

Nederlander wil beter gebruik van ICT in de zorg

1 REACTIE

  1. ICT voor de Zorg is al jaren niet klaar voor deze overstap.Zorgprocessen/Zorgpaden ; etc. zijn nog steeds niet klaar na jarenlange debatten over wat en hoe willen we het . Samenwerking met ZorgInstellingen om Zorgpaden Landelijk te gaan organiseren is nog steeds niet van de grond gekomen. ZorgInstellingen blijven Eilandjes , die allemaal zelf het wiel willen uitvinden. Jammer. Kosten / Baten zijn enorm zonder tot weinig resultaat. Waar blijven de Miljarden ????? In discussies!
    De Politiek kijkt toe en toont weinig tot geen initiatief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.