Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Robottherapeut helpt autistische kinderen

Een robotmannetje van 60 centimeter groot, dat kan praten en bewegen, gaat kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis (ASS) helpen met het aangaan van sociale contacten.
Robottherapeut helpt autistische kinderen

De Wikitherapist, zoals het robotje heet, is wereldwijd uniek volgens onderzoeker Bibi Huskens van het Dr. Leo Kannerhuis in Doorwerth, expertisecentrum voor autisme. De robot spreekt een kind aan als het door een infraroodsignaal loopt. Het mannetje stelt eenvoudige vragen om contact te maken, maar kan ook wat moeilijkere opdrachten geven. Als het kind in de war raakt, biedt de robot hulp aan. Autistische mensen hebben vaak moeite met het voeren van gewone gesprekken en het maken van contact. De behandelaars hopen dat het robotje, dat zal handelen als een leeftijdgenootje zonder handicap, kinderen en jongeren met ASS uit hun tent lokt. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Robots aan het bed in verzorgingshuizen
Mam! Oma vindt de robot stom
Pratende robot helpt mensen met overgewicht

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.